Brandveiligheid

Brandveiligheid is een onderdeel binnen de bedrijven en is wettelijk geregeld door de Nederlandse wetgever. Dat betekent niet dat alle bedrijven dit even goed geregeld hebben. Dat is jammer, want het opmerken van een brand zorgt ervoor dat de schade aan het pand en de bezittingen veel lager uit zal vallen dan wanneer de brand uitslaat. Het is een kwestie van minuten, maar deze minuten maken het verschil. Kies je voor één ruimte met veel rook- en brandschade, of kies je voor een pand dat volledig in as gelegd is? Met Turksma Service blijft de schade beperkt. Onze melders zorgen voor een snel signaal naar de brandweer en onze brandvertragende middelen zorgen ervoor dat de overige ruimtes minder snel aangedaan kunnen worden door de brand.

 

Snellere melding

oranjecasinoDe brand- en rookmelders van Turksma Service worden gemaakt in Duitsland. De levensduur van de batterij is lang en binnen ons systeem krijgen we direct een melding wanneer de batterij niet meer volledig werkt. Heb je een onderhoudscontract met ons, dan vervangen we de batterij. Heb je dit niet, dan bellen we je direct op en geven de locatie door. Daarnaast hebben we altijd twee of drie brandmelders die door het gebouw werkzaam zijn, die aangesloten zijn op netspanning met een reserveaccu die pas inspringt wanneer de netspanning wegvalt.

 

Dat betekent concreet dat er altijd melders aan het werk zijn die branden opmerken. Dit heeft verschillende voordelen:

  • Het personeel wordt sneller gewaarschuwd, dit redt levens
  • De brandweer wordt eerder gealarmeerd
  • De medewerkers en omwonenden zijn veiliger
  • Het bedrijf voldoet aan de wettelijke eisen
  • Er is geen sprake van contractbreuk met de verzekeraar

Het zijn kleine aspecten die het verschil maken. Heb je zelf geen tijd om dit te regelen, neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij kunnen het systeem zo goed mogelijk aanleggen zodat er altijd op tijd gewaarschuwd wordt. De brand kan dan eerder geblust worden. Blusapparatuur wordt uiteraard ook door ons geleverd. Wil je zeker weten dat je aan alle eisen voldoet en dat je alles gedaan hebt om mensenlevens te redden op het moment dat er brand ontstaat? Laat ons dan direct de vluchtrouteverlichting en noodverlichting aanleggen, zodat alle eisen van de gemeente en ARBO ingevuld zijn. Met een onderhoudscontract komen we met regelmaat inspecteren en controleren, zodat jij er niet eens naar om hoeft te kijken. Dat is waarom wij een volledig zelfstandig servicepartner zijn en het verschil kunnen maken wanneer het op veiligheid aankomt.