Camerabeveiliging

Ben jij nog een van de huiseigenaren of ondernemers met een dummy aan de gevel? Wanneer de inbrekers een camera zien, denken zij immers wel tweemaal na voordat zij inbreken, toch? Zo werkt het helaas niet. Omdat een dummy een stilstaande camera is, kunnen de inbrekers vaak gemakkelijk bij de camera komen, waar zij de kabels doorknippen. Niet praktisch, zeker niet wanneer jij vervolgens niets gedaan hebt aan verdere inbraakbeveiliging omdat het goed geregeld zou zijn…

Turksma Service heeft verschillende camera’s en systemen die we direct kunnen installeren. Hierbij hebben we camera’s van een paar honderd euro die alles registeren wat er gebeurt. We hebben echter ook complete systemen met meedraaiende camera’s die alles registeren en die via een smartphone te volgen zijn. Deze beelden worden centraal opgeslagen en wanneer jij iets ziet dat niet in orde is, kun je met één druk op de knop de politie mee laten kijken.

 

Wat is belangrijk om te weten?

De meeste mensen die zelf een camera installeren, kiezen voor een camera die op de deur gericht is. Dat is handig, maar er zijn veel meer manieren om toegang te verkrijgen tot een pand. Het is daarom handiger om de camera iets hoger te plaatsen (goed in het zicht en buiten het bereik) om zo de hele gevel te kunnen registreren. De inbrekers hebben dan geen mogelijkheid om dichterbij te komen.

Besef goed dat de deur een toegangsweg is die gekozen wordt door mensen die in het pand horen te zijn. Inbrekers zijn vaak wat innovatiever met het vinden van toegangswegen. Daarom is het filmen van een deur geen goede optie.

 

Ben ik er met een camera?

oranjecasinoEen camera ter beveiliging van het pand is een goed begin, maar zonder sterke sloten op de deuren en inbraakbeveiliging op de ramen is het niet veel waard. Wanneer een inbreker slecht zichtbaar is op de film omdat hij het gezicht afschermt, heb je er weinig aan wanneer de inbreker binnen twee minuten weer buitenstaat met jouw waardevolle bezittingen. Daarom is het goed om verder te kijken. Wanneer het langer duurt om het pand in en uit te komen, is de pakkans een stuk groter. Dat betekent dat de politie of beveiliging genoeg tijd heeft om de inbrekers op te pakken, zodat de waardevolle bezittingen het pand niet verlaten. Laat je het Turksma Service regelen, dan zorgen we ervoor dat de inbrekers het pand niet eens in zullen komen!